Author Topic: Slozka se blikajici otaznik v nem po startu jsem si koupil mimo ebay, ze nema operacni system, a CD-ROM does'nt otevrene, tak jsem pouzit kancelarskou sponku a otevrete ji. Dal jsem Windows XP na to, aby zjistil, jestli by to nalozit a would'nt jsem si ob  (Read 2026 times)

allservice

• Administrator
  • Newbie
    • View Profile
Slozka s blikajicim otaznikem znamena slozku chybejici systemu, jinymi slovy neni OS nainstalovan. Chcete-li to budete muset bootovat z instalacniho disku CD-ROM OS X. S OS X instalacniho disku CD-ROM do mechaniky, podrzte stisknutou klavesu C na klavesnici pri spusteni mac. To rika mac ke spusteni z opticke jednotky (napr. CD-ROM) a nacist OS X instalator. Odtud postupujte podle pokynu na obrazovce pro instalaci OS X. Take, meli byste si byt vedomi toho, ze iBook neni kompatibilni se systemem Windows XP. Pouze novejsi "Intel Mac" z poslednich nekolika let jsou kompatibilni s XP. Vas mac predchazi Apple prechod na procesory Intel a kompatibilni se systemem Windows XP na Mac platformu o nekolik let. To je duvod, proc vase Windows XP CD se nenacte na nej. IBook je pouze Mac OS X. To bezi pouze na Mac OS X, ale je kompatibilni s novejsi verzi operacniho systemu. 10.2 jaguar je trochu stary a trochu buggy. Mozna budete chtit zvazit instalaci 10.4 Tiger pro zlepseni stability a vykonu. Vyhnete nejnovejsi verzi (10.5 Leopard), protoze je zamerena na novejsi a rychlejsi stroje. Doufam, ze to pomuze. Uzijte si mac